Welkom bij de IJsvogels!

Bij de IJsvogels zitten op dit moment 12 kinderen in de klas. De leeftijd van de leerlingen varieert van 6 t/m 8 jaar. Bij de IJsvogels werken verschillende juffen.
Op maandag werken juf Nicole en juf Corinne samen. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag werken juf Nicole, juf Corinne en juf Remy samen.
We hebben op dit moment kinderen die op groep 2 en groep 3 niveau werken. Bij de IJsvogels wordt er naast vakken als rekenen, (begrijpend)lezen, spelling(taal), schrijven, muziek en creatieve vakken ook thematisch gewerkt. De kinderen werken dan een aaneengesloten periode over een bepaald thema. We maken hierbij gebruik van de methode Jeelo.
Alle kinderen werken een aantal keren in de week op een computer, Chromebook of iPad. We hebben voor verschillende vakken aantrekkelijke programma’s die het leren voor de kinderen nòg leuker maken!
Naast het werken vinden wij ook het welbevinden van de kinderen erg belangrijk. We streven er naar dat al onze leerlingen zich prettig voelen bij ons in de klas. We staan stil bij omgangsvormen en bij gevoelens. We werken met Kwink en de Jeelo leerlijnen (sociale vaardigheid) op een aantal vaste momenten in de week, maar proberen eigenlijk dagelijks stil te staan bij deze vaardigheden. Hoe ga je met andere kinderen om, wat doe je in het geval van ruzie, hoe presenteer je jezelf, hoe ga je om met gevoelens, enzovoorts.
Wij gaan 3 keer in de week (woensdag, donderdag en vrijdag) naar de gymzaal om lekker te gymmen. De kinderen hebben daarvoor aparte kleding nodig (kort broekje en shirt) en gymschoenen (indien mogelijk met klittenband) in een tasje voorzien van naam.

Eten & Drinken

’s Ochtends en ’s middags hebben we pauze. De kinderen mogen voor de (kortere) ochtendpauze drinken èn iets van fruit of een koek meenemen. We gaan dan ook nog een kwartier naar buiten om te spelen. Tussen de middag hebben we iets langer pauze en dan eten we gezamenlijk ons lunchpakket op. Meestal zijn dit gewone boterhammen maar op één dag in de week mag je als IJsvogel een tosti maken als je dat lekker vindt. Dit is voor ieder kind op een vaste dag en de lijst waarop dit staat, hangt in de klas. Er is tijdens de lunch genoeg tijd om te eten, te kletsen en soms kijken we samen naar een educatief kinderprogramma, bijvoorbeeld aan de hand van een thema.

Jarig

Als de kinderen jarig zijn mogen ze ook in de klas een klein feestje vieren. Ze krijgen dan een kaart en een cadeautje. Er wordt gezongen, ze mogen een “taart” versieren op het digibord en ze worden even extra in het zonnetje gezet op deze dag en de kinderen mogen trakteren in de klas.

Vragen?

Dit is zomaar een kleine impressie van “het reilen en zeilen” bij de IJsvogels . Zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk of wilt u ons iets anders vragen, schroom dan niet. U kunt ons altijd bellen of appen voor schooltijd (8.00 uur) of na schooltijd (14.00 uur). Dan zijn de leerkrachten bereikbaar. Onder schooltijd graag bellen naar het schoolnummer 0118-674573.

U kunt ook altijd via email contact opnemen.

juf Nicole: n.roelse@ozeo.nl, juf Remy: r.sallent@ozeo.nl,  juf Corinne: c.brummelen@ozeo.nl

Na schooltijd zullen wij ons best doen om deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.